14.6.2017. 15:32
0
Hagelberg najavio nastavak pomoći Kraljevine Švedske BiH
Ambasador Švedske u Bosni i Hercegovini Anders Hagelberg boravio je danas u Tuzli, a nakon sastanka s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem obišao je nekoliko firmi koje pozitivno posluju i time doprinose boljoj ekonomskoj slici u Tuzlanskom kantonu.

Nakon posjete firmi Menprom i Institutu za zavarivanje, najavio je nastavak pomoći Kraljevine Švedske BiH.

Kraljevina Švedska je od kraja rata BiH pomagala putem različitih projekata, čija vrijednost prelazi milijardu KM.

Hagelberg je naglasio da su veoma odlučni da nastave s podrškom u oblasti okoliša i ekonomskog razvoja te izrazio nadu da će podrška dati rezultate koji će vremenom postati održivi.

- Stručna obuka je jako bitna i nadam se da će doprinijeti povećanju broja radnih mjesta, pogotovo među mladim ljudima - rekao je Hagelberg novinarima.

U Institutu za zavarivanje u proteklom periodu su imali nekoliko međunarodnih projekata koji su finansirani grant sredstvima.

Direktor Instituta za zavarivanje Tuzla Seid Zulić istakao je značaj podrške koja dolazi iz Švedske metalskom sektoru u BiH. 

Nakon posjete firmi Menprom i Institutu za zavarivanje, ambasador Hagelberg je kazao da je zadovoljan ekonomskim pokazateljima u ovim firmama kojima je Švedska dala grant sredstva, nakon čega one pozitivno posluju.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.