15.6.2017. 14:34
0
Prijem za najbolje srebreničke učenike
Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić danas je upriličio prijem za učenike generacija iz JU "Srednjoškolski centar Srebrenica", JU "Prva osnovna škola" Srebrenica, kao i JU OŠ "Kosta Todorović" Skelani.

Osim njih, prijemu su prisustovala i tri člana Karate kluba "Želja Ipon" iz Srebrenice, koji su u sastavu bh. karate reprezentacije učestvovali na 22. balkanskom prvenstvu u Turskoj te osvojili nekoliko medalja.

Načelnik Grujičić poručio je mladima da nastave nizati uspjehe te da će im Općina nastaviti pružati podršku.

-Ovo je dobar gest da mladi vide da neko misli na njih i cijeni njihov rad. Na osnovu njih i drugi će shvatiti da će biti nagrađeni za rezultate. Kada je u pitanju Srebrenica imamo dosta obzira za obrazovanje i dosta se sredstava izdvaja za prevoz učenika i kupovinu udžbenika - izjavio je načelnik Grujičić.

Najavljuje da će tokom ljetnog raspusta biti izvršena rekonstrukcija krova Srednjoškolskog centra te poručuje da se pokušavaju stvoriti bolji uvjeti za mlade da ne bi razmišljali o napuštanju grada. 

Trenerica karate kluba "Želja Ipon“ Kristina Milošević kaže da je prijem kod načelnika Grujičića veliki podsticaj za mlade za veći uspjeh i medalje.

- Imamo veliki broj treninga jer nas očekuje svjetski kup u Umagu od 26. juna do 2. jula i to je ogromno takmičenje koje broji 2.300 takmičara. U kategoriji gdje su prijavljene naše takmičarke već ima više od 30 takmičarki. Očekujem da bar jednu medalju osvojimo - kaže Milošević.

Općina Srebrenica će podržavati uspješne učenike, studente, kao i sportiste koji ostvaruju vrhunske rezultate i na najbolji način promoviraju Općinu.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.