16.6.2017. 13:45
0
Protesti urodili plodom: Od danas ponovo onkološki pacijenti nastavljaju sa zračenjem
Linearni akcelerator Primus plus – Siemens popravljen je, a zračenje pacijenata na Odjelu za radijacijsku onkologiju Klinike za onkologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) bit će omogućeno već sutra, potvrđeno nam je iz KCUS-a, piše Patria.


- Pacijenti Klinike za onkologiju će moći nastaviti sa terapijom zračenja - kazali su iz KCUS-a.

Podsjećamo, zbog kvara ovog aparata pacijentice s Klinike za onkologiju trebale su dobiti otpusna pisma, ali zbog svoje hrabrosti i protesta takav naum Uprave KCUS-a je zaustavljen.

Na Odjelu za radijacijsku onkologiju Klinike za onkologiju KCUS-a iz tehničkih razloga 24. maja 2017. prestao je raditi aparat Linearni akcelerator Oncor Siemens.

Na aparatu je u trenutku kvara aktivno liječeno 42 pacijenata koji su shodno lokalizaciji procesa, stadiju bolesti i broju obavljenih frakcija iradijacije prebačeni na adekvatne aparate – Linearni akcelerator Primus plus – Simens i Kobalt Equinox Theratron, tvrdili su iz KCUS-a, ali pacijentice su se odlučile na proteste, jer kako su kazale „vole svoj život i žele da žive“.

(Patria/Amila Alijagić)

KCUS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.