19.6.2017. 10:01
0
Vlada KS mijenja odluku o retroaktivnom poskupljenju grijanja
Prošlo je 20 dana otkako je Vlada KS donijela odluku o poskupljenu grijanja s retroaktivnom primjenom od 1. aprila te su računi KJKP Toplane došli uvećani za mjesec april za 8,3%, a za mjesec maj uvećanje za fiksni priključak, piše agencija Patria.

Nakon vala kritika, te najave iz SDP BiH da će postaviti pitanje ustavnosti ovakve odluke odnosno njene retroaktivne primjene, premijer KS Elmedin Konaković je poručio da odluka neće biti povučena.

- Zadužili smo predstavnike Toplana i neovisnog tijela koje nam je predložilo ovaj model da još jednom urade analizu i da hitno dostave Vladi informaciju o aspektima retroaktivne primjene. Ako tu bude problema, izmijenit ćemo odluku i već narednog mjeseca umanjiti građanima iznos računa koliko je bio uvećan prethodni račun – kazao je Konaković.

Konaković je također kazao da do poskupljenja mora doći s obzirom da je poskupjela cijena plina od mjeseca aprila.

Najvjerovatnije je da će nova odluka biti u primjeni od 1. jula.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.