21.6.2017. 11:58
0
Sindikat Šuma RS-a najavljuje štrajk
Nezadovoljni smanjenjem plaća predstavnici Sindikalne organizacije Šuma RS-a od sutra će početi s najavama štrajkova i protesta u ovom javnom preduzeću.

Proteste su najavili i zbog miješanja uprave u rad sindikata.

Potpredsjednica ovog sindikata Slavica Elez je istakla da shodno odredbama Zakona o štrajku Sindikat  je dužan početak štrajka najaviti sedam dana ranije i da je tako i odlučeno na sjednici odbora ovog sindikata. 

Neće dozvoliti, kaže, da dođe do primjene novog pravilnika o radu za radnike Šuma RS-a, jer planira umanjenje plaća radnicima i do 150 maraka.

-I to ćemo učiniti upravo štrajkom, kazala je Elez novinarima u Banjoj Luci.

Tvrdi da je „moral radnika na visokom nivou i da oni sami traže da se organizuje štrajk, bez da ih na to poziva sindikat“.

Predsjednik Jedinstvenih udruženih sindikalnih organizacija Šuma RS-a Dušan Marković optužio je upravu preduzeća da „razbija jedinstvo među radnicima“.

Kaže da sindikat koji vodi okuplja 40 sindikalnih jedinica, da su i dalje članovi granskog sindikata i kao takvi imaju i status reprezentativnosti.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.