21.6.2017. 14:24
2
"Sebija od 2008. učestvuje u svim odlukama, tenderima, nabavkama, izvještajima i stvaranju dugova prema dobavljačima"
FOTO: N1
Uporno, kako to samo SDA zna, traje haranga perjanica stranke prema ljudima iz Socijaldemokratske partije BiH, a pogotovu prema onima koji su se „drznuli“, pa jedno kratko vrijeme upravljali najvećom zdravstvenom ustanovom u Bosni i Hercegovini - Univerzitetskim kliničkim centrom Sarajevo, navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

- Javnost treba znati kako današnja direktorica Sebija Izetbegović od 2008. godine učestvuje u svim odlukama, tenderima, nabavkama, izvještajima, stvaranju dugova prema dobavljačima, prvo kao direktor discipline, a od 2011. do 2013. godine i kao član Upravnog odbora UKCS-a.

Ovih dana putem medija svjedoci smo neviđene političke harange prema potpredsjedniku SDP-a prof. dr. Rusmiru Mesihoviću, koji se drznuo da 10 mjeseci vodi UKCS. Sve što je neuspješni i, nažalost, brojnih pacijenata, bezosjećajni menadžment na čelu s generalnom direktoricom Izetbegović do sada uradio, jeste da svoje promašaje pokušava fakturisati ranijim upravljačkim strukturama, dodaju iz ove opozicione stranke.

Nedostatak osnovnih sredstava za rad, naglašavaju, koji direktno ugrožavaju pravo na zdravstvenu zaštitu građana, pravda se teorijom korupcije i navodnim dugovima koje je, tobože, uspješna direktorica zatekla. Na stranu činjenica da je „prva dama“ naglo zaboravila kad su i kako nastali dugovi, impresivno je kako i na koji način za svoju nesposobnost opravdanje nalazi uvijek u drugima.

- Mi, u SDP-u, pozivamo sve relevantne institucije da ispitaju sve za što imaju pitanja i sumnji, da prvo krenu od SDP-a, a kako krenu u SDP-u, isto tako da ispitaju i u SDA, vodećoj stranci vladajuće koalicije. Još jednom naglašavamo kako zdravstvene ustanove nisu profitne ustanove, nego mjesto gdje se građanima ove zemlje treba pružiti adekvatna zdravstvena zaštita od vrhunskih i kompetentnih kadrova, a ne da Klinički centar postane mala kalifatska bolnica iz koje svaki dan odlaze kvalitetni kadrovi i gdje se ukidaju procedure koje su uvođene posljednjih desetak godina. Danas stručni kadar odlazi iz Kliničkog centra, a raspoloživi resursi zjape neiskorišteni, dok pacijenti svakodnevno trpe, ističu u SDP u BiH.

Također dodaju da SDP podržava svaku inicijativu za razrješenje ovog katastrofalnog stanja i saradnju sa svim relevantnim i nadležnim institucijama, angažovanjem ozbiljnih nezavisnih revizorskih kuća, do nezavisnih eksperata iz oblasti medicine, koji će dati mišljenje kakav je realni nivo pružanja zdravstvenih usluga bio ranije, a kakav je danas, te kako da se stanje poboljša.

(Fena / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.