22.6.2017. 21:45
3
Lukač: Prioritet MUP-a Srpske borba protiv terorizma
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas je borba protiv terorizma jedan od prioriteta MUP-a Srpske.

"MUP Srpske razmjenjuje podatke sa ostalim policijskim agencijama u BiH, kako bi se došlo do pouzdanih podataka o pojedincima ili grupama, koje mogu biti potencijalni izvršioci terorističkog napada", rekao je Lukač za Radio Republike Srpske. 

On je naveo da u MUP-u Republike Srpske ne postoje informacije o mogućem terorističkom napadu u Banjaluci, kako je to prije nekoliko dana objavio list "Euroblic". 

Lukač je rekao da nije primjereno da mediji prenose neprovjerene informacije i tako stvaraju atmosferu straha. On kaže da je nakon pisanja "Euroblica" kontaktirao sa direktorom Obavještajno bezbjednosne agencije Osmanom Mehmedagićem i direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsadom Vilićem, čije ime je pomenuto u spornom tesktu. 

Lukač je dodao da su mu obojica izričito naglasili da nemaju informacije o mogućem terorističkom napadu na području Banjaluke i da je to spinovanje javnosti, čime neko namjerno pravi atmosferu straha. On je rekao da je teško govoriti o motivima takvog spinovanja, bez poznavanja izvora.

(Merima Druškić)

MUP RS
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.