23.6.2017. 16:34
0
Problemi u GRAS-u se nastavljaju, Adnan Himzanija navodno 21 mjesec u privatni automobil sipao gorivo
Patria
Patria
Još uvijek je neizvjesna sudbina GRAS-a, a sve se glasnije govori i o stečaju ove kompanije koja je zadužena za javni gradski saobraćaj, piše novinska agencija Patria.

Godine lošeg upravljanja u ovoj kompaniji dovele su i do toga da je uveden prinudni upravnik KJKP GRAS Haris Gušić. Njegov prvi korak bilo je generalno čišćenje tramvaja.

- Naravno neće ostati na ovome, službe će raditi svoj posao ja se nadam kao nikad do sada i molim građane da nam izađu u susret i da pripaze na tramvaje jer su im ipak potrebni - izjavio je Haris Gušić.

Ovaj potez čak je i zabavio Sarajlije, ali i otvorio mnogobrojna pitanja koja godinama muče građane glavnog grada BiH, kako je moguće da je došlo do ovoga.

Godinama se već govori i o radu Sindikata ove kompanije i nalazu Finansijske policije FBiH u kojoj su utvrđene brojne nezakonite aktvnosti. O tome su upoznati svi, od Vlade KS do Tužilaštva FBiH, a postoje i prijave u Tužilaštvu KS, no konačnih odluka tužilaca nema!

Nalaz finansijske policije urađen je još 2015. godine, a analiziran je period od 2006. do 2014. U javnosti je osvanula 2013. godina, a inspekcijom koju je izvršila finansijska policija Federalnog ministarstva finansija u predmetu poslovanja Samostalnog sindikata radnika KJKP GRAS za 2013. godinu, navodi se da su sindikalci potrošili više od 205.000 KM na ime raznih troškova, a od toga samo na odlazak na more 61.020 KM.  

Adnanu Himzaniji, predsjedniku Sindikata komunalne privrede u GRAS-u isplaćivane su različite naknade, kao i one za telefonske račune. No, tužilaštva ništa nisu poduzela.

Sada smo došli i u posjed dokumenta u kojem je Avdo Vatrić, bivši direktor GRAS-a stavio van snage „Odluku Uprave preduzeća od 13. jula 2015. godine kojom se odobravaju troškovi goriva u iznosu od 100 litara mjesečno, za vozilo šefa naplate Himzanije Adnana“. Odluka je stavljena van snage 23. marta 2017.

Dakle, 21 mjesec Himzanija je mjesečno u privatni automobil sipao gorivo, sve dok Vatrić nije stavio odluku van snage!

Alija Hodo, dugogodišnji radnik GRAS-a koji je javno godinama upozoravao na negativnosti u GRAS-u isključen je iz Sindikata i to nakon što je javno progovrio o dešavanjima u Sindikatu.

- Premijer Elmedin Konaković i ministar Mujo Fišo su najveća podrška Himzaniji za razvaljivanje firme – kaže Hodo, koji također čeka da tužilaštva odrade svoj posao.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.