23.6.2017. 17:25
0
OŠ "Aleksa Šantić" za roditelje organizira važne edukacije: Kako dijete pripremiti za prvi razred
Osnovna škola „Aleksa Šantić“ iz Sarajeva i ove godine organiziralo je edukaciju na temu „Priprema djeteta za školu“, gdje roditelji mogu saznati sve o čemu su imali neke nedoumice, dileme, strahove...

Stručne osobe i uposlenici škole na čelu sa direktorom Muamerom Tinjkom organizirali su prezentaciju i roditeljima otklonili sumnje kada i kako početi pripreme za školu, šta ta priprema obuhvata, kako poticati interes djeteta za školu i koje su to tehničke pripreme potrebne za polazak prvačića u školu.

- Zapazili smo da onog prvog školskog dana kada dođu naši prvačići sa njima dođu roditelji, rodbina i dođe puno zabrinutih lica sa puno upitnika iznad glave. Mi smo odlučili da sve te upitnike na neki način riješimo tako što ćemo organizirati edukaciju priprema djeteta za školu. Na neki način educiramo roditelje na koji način pripremaju svoje dijete, a isto tako odgovaramo na sva njihova pitanja i dileme – kaže Tinjak.

Dalje, kako ističe Tinjak daje se osnovna informacija šta je potrebno da roditelji kupe za dijete za prvi dan škole, šta je to što osigurava škola, šta Ministarstvo i koje su obaveze roditelja prvog dana škole. Edukacija roditelja budućih prvačića o temi "Priprema djeteta za školu" je postala tradicija u OŠ "Aleksa Šantić" Sarajevo.

Na taj način žele se ojačati roditeljske kompetencije za pripremu djeteta za školu, odgovoriti na sva njihova pitanja i dileme vezano za polazak djeteta u školu.

- Odgovorimo na veliki broj pitanja koji roditelji imaju, a već su na neki način rasterećeni i spremni za prvi dan škole. To je praksa koja se pokazala dobrom i nastavit ćemo je i u budućnosti. Taj prvi dan organiziramo priredbu koju pripremaju prvačići koji su završili prvi razred. Na taj način pokažemo roditeljima koliko godina dana znači i koliko su spremni da za godinu dana budu glumci, kreativci, gimnastičari i sve ono što pripređuju na priredbi. Roditeljima dajemo na znanje da nemaju razloga za strah, pokušavamo ih privući školi i želimo da oni budu iskreni partneri u školi – dodao je Tinjak.



(Patria/Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.