23.6.2017. 18:16
0
Na izvorištu Bačevo pušten u rad novi bunar, bolje vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo
Danas je u rad pušten novi bunar MB11 na izvorištu Bačevo. U ovaj bunar je instaliran bunarski pumpni agregat koji je donacija vodovoda Istanbul koji je instaliran na dubini od 19 metara, snaga elektro motora ovog pumpnog agregata je 80 kw što rezultira sa dodatnih 45 l/s u sistemu.

Nezir Hadžić direktor KJKP VIK d.o.o. Sarajevo kazao je da postoje dogovoreni projekti između dva vodovoda koji će u konačnici donijeti sigurnu stabilizaciju u vodosnabdijevanju Kantona. On je kazao da donirana oprema velike finansijske vrijednosti i to je značajna pomoć na našem putu koji zovemo „Sarajevo bez redukcija“.  

Prema preliminarnim dogovorima ovo je samo prva faza radova i uskoro se očekuje njihov nastavak.

Uz pomoć ovog pogona sistem dobija novih 45 litara u sekundi čime će se značajno popraviti vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.