24.6.2017. 16:34
0
Čedomir Jovanović: Idem u Srebrenicu jer bi bilo sramota da niko iz Srbije ne ode
Predsjednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović kazao je danas da će doći 11. jula u Srebrenicu na obilježavanje 22. godišnjice genocida u ovom gradu.

Jovanović je u Skupštini Srbije danas odgovarao na pitanja novinara, a jedno pitanje bilo je hoće li biti u Srebrenici 11. jula.

- Da, jer mislim da bi bila sramota da niko iz ove zemlje ne ode. I nadam se da ću jednog dana moći 11. jula da budem na nekom drugom mjestu, i da slavim život, a ne da se stidim. To bih želio. A kada sam dobio poziv, šta da kažem? Da sam planirao da budem na ljetovanju? Naravno da ću biti u Srebrenici. Žao mi je što iz ove države nema nikog ko će otići kao njen zvanični predstavnik i tako omogućiti svima nama da možemo normalno da živimo - kazao je Jovanović. 

On je dodao kako bi u Srebrenici trebala biti nova premijerka Srbije Ana Brnabić, ali ako ona ne bude, onda će Jovanović biti u Srebrenici u ime onog dijela Srbije koji priznaje genocid u Srebrenici. 

- Tamo je mjesto Ani Brnabić, neka ode ona. Ako ode Ana Brnabić, ona će biti moj predstavnik tamo. Nisam išao kad je išao Vučić. Smatrao sam da je to dovoljno. Ali, ako nema nikoga iz Srbije, a oni zovu mene, onda ću otići i reći da predstavljam toliko ljudi koliko predstavljam, koji se ne slažu sa tim ludilom koje nas truje 22 godine.

Jovanović je još istakao kako bi u Srebrenicu poveo i predsjedničkog kandidata Sašu Jankovića, koji je nedavno kazao kako mu neko iz LDP-a podmeće izmišljotine da je u ratu bio u Bijeljini.

- I povešću Sašu Jankovića ako ima problem sa pozivom, nemam ništa protiv toga. LDP zaista nema nikakvu lošu namjeru. Svako ko želi da ode i iskaže svoje poštovanje treba to da uradi i da bude svjestan obaveze - poručio je Čedomir Jovanović. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.