25.6.2017. 18:36
1
Dodik: Prihvatanjem Krivičnog zakona srpski ministri u Savjetu ministara čine izdaju
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpski članovi u Savetu ministara BiH čine „izdaju“ i da on ne može drugačije da objasni prihvatanje izmena Krivičnog zakona BiH koji predviđa kažnjavanje poricanja genocida.

Komentarišući navode ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnatka da se diže prevelika halabuka zbog izmena Krivičnog zakona, Dodik je istakao da to potvrđuje da je u pravu kada govori o izdaji, prenosi N1. 

Govoreći o izjavama pojedinih srpskih ministara u Savjetu ministara koji su kazali da Vlada RS ne može da se miješa u odluke koje donosi Savjet ministara BiH, Dodik je kazao da je to pogubno, jer svaka odluka donijeta na nivou BiH ima važnost za RS, pišu Nezavisne. 

Komentarišući navode predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnatka da su popravili odnose sa Izraelom u vezi sa Predstavništvom Republike Srpske, Dodik je rekao da, ako im je to krajnji domet, tako nešto nije uspelo, jer Predstavništvo postoji i radi. 


(Merima Druškić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.