25.6.2017. 21:29
1
Kavazović: Moramo preuzeti odgovornost za budućnost naše zemlje
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, na tradicionalnom bajramskom prijemu u haremu Careve džamije, rekao je da se tokom Bajrama potvrđuje zajedništvo sa svim ljudima i da su muslimani pozvani da tu radost i osjećaj duhovnog preporoda dijele s drugima.

-Mi koji živimo u ovoj zemlji moramo se početi ponašati više domaćinski. Moramo preuzeti odgovornost za budućnost ove zemlje i njenih građana u svoje ruke i na tom putu se osloniti na Boga s čijim blagoslovom završava svaki dobar poduhvat - poručio je reisu-l-ulema.

On je istaknuo potrebu da se zajedno radi za opće dobro te kazao da drugog puta do puta izgradnje povjerenja na ovim našim prostorima nema i da zato ne bi se smijelo zarad sitnih političkih interesa pojedinaca gubiti vrijeme "koje otimamo od naše djece".

Prijemu su prisustvovale brojne zvanice iz političkog, javnog ,kulturnog života, predstavnici diplomatskog kora u BiH, Islamske zajednice u BiH,  akademske zajednice, te mnogi građani.Između ostalih, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, kardinal Vinko Puljić, provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, predsjenik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci i  rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.

(FENA/Merima Druškić) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.