27.6.2017. 14:40
1
Vijeće ministara: Službena vozila mogu se koristiti neograničeno
Dopunama Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila Vijeće ministara BiH je omogućilo da se službena vozila mogu koristiti neograničeno.

Ovu odluku bh političara osudila je međunarodna organizacija Transparency International u Bosni i Hercegovini iz koje je istaknuto da se ovakvim odlukama legalizuje neodgovorno raspologanje sužbenim vozilima koji se lahko mogu koristiti i u privatne svrhe.

„ Rukovodilac institucije ne bi smio imati diskreciona prava da sam internim aktom odlučuje kada je moguće službena vozila koristiti. Ovo pitanje bi trebalo biti regulisano na na način da se Pravilnikom taksativno nabroje situacije i okolnosti kada i u kojim uslovima je dopušteno dozvoliti upotrebu tokom cijelog dana, uz osiguranje upotreba vozila može biti jedino u službene svrhe“, sapoćeno je iz organizacije Transparency International iz koje podsjećaju  na ranije slučajeve zloupotrebe službenih vozila u privatne svrhe. „Umjesto unapređenja procedura i sprečavanja ovakvih zloupotreba, izmjenama Pravilnika Vijeća ministara ide se na liberalizaciju pravila i upotrebe ovih vozila, a sve kako bi se ona mogla koristiti u privatne svrhe i na netransparentan način, poručuju iz TI-ja.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.