28.6.2017. 13:02
6
Šerif Patković lažno optužuje borce: Tvrdi da je Kadić bio u Njemačkoj, a on nema ni pasoša!
Borci koji već više od dvije sedmice protestiraju ispred Vlade FBiH s negdovanjem su dočekali potpisivanje današnjeg sporazuma koji je sa Ministarstvom za boračka pitanja FBiH potpisalo 10 udruženja.

Posebno je okupljene borce izrevoltiralo obraćanje Šerifa Patkovića koji je u svom govoru kazao da je vidio izvjesnog Kadića koji je prijetio samospaljivanjem da je rekao da je iz Zenice, a da je zapravo bio u Njemačkoj i da se takvim ljudima ne može pomoći.

Novinar Patrije našao je izvjesnog Kadića koji je odmah izvadio svu dokumentaciju koja dokazuje da je bio pripadnik Armije RBiH, a kako je kazao nikad nije imao pasoš otkako je BiH međunarodno priznata zemlja.

Kadić je poručio da će  tužiti Patkovića ukoliko ne izađe pred ljude i ne ponudi mu javno izvinjenje.

- Pa je li treba da me ljudi ovdje linčuju jer je Patković iznio laži. Saborci moji evo dokaza da sam iz Zenice, evo vam CIPS i lična karta. Ovo što rade je nečuveno – kazao je Enver Kadić.

Nakon toga na megafon je više demobilisanih boraca pozvalo je prisutne predstavnike udruženja koji su u Vladi potpisivali sporazum kazavši da izađu pred njih i da se „ne boje jer su oni došli iz Njemačke.“ 


(Patria/Admir Oručević)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.