29.6.2017. 11:48
0
Dačić: Srbija ne želi da bude član nijednog vojnog saveza
Srbija ne želi da bude član nijednog vojnog saveza, izjavio je danas srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić istakavši da se pogrešno smatra da Srbija njeguje politiku vojne neutralnosti da ne bi bila članica NATO.

Ministar je pozvao na, kako je rekao, spuštanje lopte u regionu.

"Neka svaka zemlja samostalno odlučuje o svojoj budućnosti kada je u pitanju politika prema NATO. Sigurno je da ćemo odreagovati na sve što bude prijetnja Srbiji, a tih prijetnji sada nema", rekao je Dačić.

Dačić je, na konferenciji o novoj međunarodnoj realnosti - izazovima i perspektivama u Skupštini Beograda, rekao da će nastaviti politku vojne neutralnosti, te da sa NATO ima najviši stepen saradnje koji imaju države koje nisu članice ovog saveza, prenosi Tanjug.

"Mi smo usaglasili i ostvarujemo individualni plan akcionog partnerstva i to se sprovodi. Imamo potrebu da sa NATO imamo dobre odnose jer je NATO svuda oko nas i zbog toga što je NATO kroz Kfor vrlo važan segment za bezbjednost Srba na KiM", naveo je Dačić.

(Fena/Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.