30.6.2017. 16:19
0
KCUS Plaćanje participacije za pojedine operativne programe ne zavisi od KCUS-a
Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) oglasio se saopćenjem za javnost u povodu navoda koji se pojavljuju u pojedinim medijima i na društvenim mrežama u vezi navodnog naplaćivanja operacija na Klinici za torakalnu hirurgiju tog kliničkog centra.


- Klinika za torakalnu hirurgiju KCUS-a ne naplaćuje operacije, niti potražuje sredstva po toj osnovi od pacijenata koji imaju uredno zdravstveno osiguranje. Pojedini operativni programi na Klinici za torakalnu hirurgiju zahtijevaju upotrebu staplera za koje Zavod zdravstvenog osiguranja KS ne snosi troškove, te stoga pacijenti moraju plaćati participaciju - navodi se.

Naglašavaju da plaćanje participacije za pojedine operativne programe ne zavisi od Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, kao ustanove u kojoj se odvija predoperativni, operativni i postoperativni program, već isključivo od Zavoda zdravstvenog osiguranja kod kojeg je pacijent osiguran.

- Primjera radi, zavodi zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog i Bosansko-podrinjskog kantona snose kompletne troškove za neophodne staplere, dok Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona pokriva dio troškova – ističe se.

Podsjećaju da su se ljekari Klinike za torakalnu hirurgiju obraćali Zavodu zdravstvenog osiguranja KS tražeći da finansira nabavku neophodnih staplera, za što su dobili negativan odgovor.

- U potpunosti razumijemo ljutnju građana i pacijenata, te i usprkos velikoj spremnosti nažalost nismo u mogućnosti utjecati na rješavanje tog problema – ističe se u saopćenju Službe za odnose s javnošću KCUS-a. 

(FENA/Amila Alijagić)

KCUS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.