2.7.2017. 20:05
0
Lipnica - Prvenstvo u amaterskoj goniometriji
Prvo otvoreno prvenstvo u amaterskoj goniometriji pod nazivom "Lipnica open 2017" održano je danas u Domu rudara a domaćin je bio Radio klub 'Lipnica'.

Amila Topovčić iz Radio kluba 'Kamenica' kazala je da se takmiči već nekoliko puta u toj disciplini i da uvijek osvoji prvo ili drugo mjesto.

Muris Mašić iz Radio kluba 'Tuzla' ističe da je od djetinjstva sam išao u radioklub gdje su sada Panonska jezera.

- Kad dijete nešto zavoli onda to ostane do starih dana. Sjećam se 84. godine kada sam prvi put išao na državno prvenstvo - dodao je.  

Amaterska goniometrija je takmičenje koje organizuju klubovi koji su članovi Asocijacije radio-amatera u BiH. Organizuje se sedam do osam puta godišnje. Predsjednik asocijacije radio-amatera BiH Mesud Fazlagić kazao je da je ljubav prema goniometriji neobjašnjiva. 

- Mnogi idu stopama svojih roditelja, neki kroz školu, mnogi su ljubitelji prirode i kad sve to sklopite u jedno, dobijete disciplinu i hobi koji je jako dobar i simpatičan. Imate tehniku, prirodu, druženje, dolaze ljudi iz različitih krajeva BiH - poručuje Fazlagić.

Organizatori su zahvalili svim članovima radio klubova, sponzorima i simpatizerima, koji su doprinjeli uspješnoj organizaciji takmičenja. 



(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.