3.7.2017. 14:31
0
Jerlagić: Izjave Dačića vraćaju region u devedesete godine
Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić u današnjem saopćenju za javnosti kazao je da posljednja izjava ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića kompletan region vraća u devedesete godine.

- Umjesto da jačate regionalnu saradnju, za koju se tobože zalažete, Vi kontinuirano podrivate mir i stabilnost regiona. Kao Ministru vanjskih poslova Republike Srbije dobro Vam je poznato da je po Dejtonskom mirovnom sporazumu Republika Srpska jedan od dva entiteta u Bosni i Hercegovini. Taj isti Dejtonski mirovni sporazum je potpisala Jugoslavija i Vaš tadašnji mentor Milošević koa jedna od strana u postupku, a nikakav garant Dejtonskog mirovnog sporazuma. Potpis Jugoslavije kao strane u postupku je bio posljedica kako kažete te ‘’čvrste veze’’, jer sve presude Međunarodnog suda u Hagu istiću postojanje te veze - napisao je Jerlagić u saopćenju.

Po njegovom mišljenju "ništa nije sporno u tome da Srbija želi da gaji dobre odnose sa srpskim narodom u BiH i da u skladu sa specijalnim vezama gaji bolje odnose sa jednim od entiteta".

 - Ali ne zaboravite, nikako na štetu suvereniteta i terotorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine i na štetu druga dva naroda i građana BiH. Ovakvim istupima i izjavama još jednom ste pokazali da se iza paravana umjerenog socijaliste, kako se volite predstavljati, na žalost krije ultra radikalni nacionalista - saopćio je danas predsjednik Stranke za BiH.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.