4.7.2017. 18:46
0
Radončić primio Wigemarka i Pammera
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić jučer je razgovarao s ambasadorom Austrije u Sarajevu Martinom Pammerom. Osnovna tema razgovora bila je kako stvoriti povoljnije i ravnopravnije uslove za nesmetan rad austrijskih investitora i kompanija u našoj zemlji.

Radončić je danas razgovarao i sa Lars Gunnar Wigemarkom, šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU za našu zemlju.

Tokom jednoiposatnog susreta vrlo iscrpno i otvoreno se govorilo o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH. Poseban akcenat je stavljen na potrebu što bržih euroatlanskih integracija. U tom kontekstu, Wigemark je istakao važnost više reformskih zakona i pozitivnog stava o potrebi da se u parlamentu BiH donese adekvatan zakon o akcizama koji bi zadovoljio sve zainteresirane strane.

- Radončić je istakao puno razumijevanje za Wigemarkove stavove. Podsjetio je na činjenicu kako je SBB čak četiri puta podržao takav zakon, ali da to zbog novonastalih političkih odnosa i apsolutne neiskrenosti koalicionih partnera, teško da više može biti moguće - saopćeno je iz SBB-a.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.