5.7.2017. 11:40
0
Američki državni sekretar zahtijeva 'globalnu akciju' protiv Sjeverne Koreje
Američki državni sekretar Rex Tillerson rekao je da potrebna "globalna akcija" kako bi se zaustavila "globalna prijetnja" koju predstavlja Sjeverna Koreja, nakon što su porasle tenzije zbog uspješnog testiranja sjevernokorejskog prvog interkontinentalnog balističkog projektila (ICBM).

Tillerson je kazao da će SAD "provesti snažnije mjere" protiv Sjeverne Koreje, dodajući da Washington nikada neće prihvatiti nuklearnu moć Sjeverne Koreje, prenosi The Independent.

Južnokorejski zvaničnici su također upozorili rukovodstvo Sjeverne Koreje da će suočiti s "uništenjem", nakon što su Južna Koreja i SAD testirale "razorne i precizne" projektile.

Ove Tillersonove izjave prva su službena potvrda da američke vlasti vjeruju da je tačna tvrdnja koja dolazi iz Sjeverne Koreje da ova zemlja posjeduje ICBM.

On je naveo da će američki zvaničnici iznijeti svoje prijedloge mjera na Vijeću sigurnosti UN-a, te da će taj sastanak biti održan u srijedu.

- Potrebna je globalna akcija kako bi se zaustavila globalna prijetnja - izjavio je američki državni sekretar.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.