6.7.2017. 16:19
0
"Skup u Banja Luci je dodatna so na ranu majki u Srebrenici, koje još skupljaju kosti svoje djece"
Potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske (RS) Kemo Čamdžija izjavio je danas za Fenu da je skup podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću 11. jula u Banjoj Luci, na dan komemoracije žrtvama genocida u Srebrenici, necivilizacijski i sramotan čin za sve građane BiH i ono čemu ona stremi.

Banjalučka policija odobrila je, 11.jula, miting podrške Mladiću, pod nazivom "Podrška generalu Ratku Mladiću - stop lažima o Srebrenici", a koji je prijavio Srđan Vukojević, koji za sebe tvrdi da je predstavnik “Srpskog sabora Zavetnici” za Banju Luku.

-Mislim da smo se vratili 20-ak godina unazad. To ničemu ne vodi i smatramo da takve grupe trebaju biti obuhvaćene zahtjevom o kažnjivosti negiranja genocida i svih zločina u BiH – rekao je Čamdžija.

Istakao je da policija RS-a olako daje odobrenje takvim organizacijama za održavanje mitinga kao što je najavljeni za 11.juli u Banjoj Luci.

-Ako MUPRS-a i Vlada RS-a misle da ovaj entitet zaista bude snažan vagon kompozicije BiH na putu ka EU, vide li da ovaki potezi tome ne vode - upitao je Čamdžija ističući da na ovakve najave iz Banje Luke za 11.juli treba da reagiraju nadležne instutucije BiH i visoki predstavnik u BiH.

-Skup je dodatna so na ranu majki u Srebrenici, koje još skupljaju kosti svoje djece kako bi bile ukupane 11.jula, poslije 22 godine traganja. I sada se povaljuje organizacije koje demonstriraju i hvale ljude koji su komandovali počiniocima genocida u Srebrenici- rekao je Čamdžija za Fenu.

U saopćenju „Srpskog sabora - Zavetnici“ objavljenom na zvaničnoj internet stranici negira se genocid u Srebrenici te veliča Ratko Mladić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.