7.7.2017. 21:00
2
Počinje gradnja bolnice u Istočnom Sarajevu, Dodik predložio da se zove Srbija
U Istočnom Sarajevu danas je položen kamen temeljac za izgradnju bolnice, a prema prijedlogu predsjednika RS Milorada Dodika bolnica će se zvati "Srbija". Iako je rok za izgradnju i opremanje u januaru 2019. godine, Dodik je kazao da će bolnica biti otvorena 1. oktobra 2018. godine. Podsjećamo, to je samo nekoliko dana uoči Općih izbora.

Vrijednost projekta je 55 miliona KM, a novac je obezbijedila Vlada RS. Na području Istočnog Sarajeva i okoline živi oko 100.000 stanovnika  

Bolnica će se prostirati na više od 10.000 metara kvadratnih, a imat će novu kompletnu opremu, novi vozni park, kuhinje i sve što ide uz bolnicu.

On je naglasio da je cilj da ljudima koji rade u ovoj bolnici konačno budu obezbijeđeni dostojni uslovi za rad i da svi zajedno bilježe jedan veliki i značajan uspjeh.


(Patria/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.