8.7.2017. 20:25
0
Otvoreno obnovljeno košarkaško igralište u krugu OŠ "Isak Samokovlija"
U krugu Osnovne škole "Isak Samokovlija", a u okviru projekta pod nazivom "Jesi li za basket", kojeg realizira istoimeno Udruženje u saradnji s Općinom Centar Sarajevo, danas je otvoren prvi obnovljeni košarkaški teren.

Podsjećamo, Udruženje "Jesi li za basket" u saradnji s Općinom Centar provodi aktivnosti na obnovi košarkaških terena i povratku djece na njih, kao i programe za zdravo odrastanje.

Tim povodom u proteklom periodu odigrana je humanitarno revijalna utakmica i održana donatorska večera, a u nastavku realizacije projekta pristupilo se obnovi košarkaškog terena u krugu OŠ "Isak Samokovlija".

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je uručenjem lopte učeniku pomenute škole zvanično otvorio obnovljeno igralište.

- Prije nekoliko mjeseci zajedno s UG "Jesi li za basket" sebi smo postavili cilj i odredili ambiciju da obnovimo košarkaška igrališta na području općine Centar i evo s riječi prelazimo na djela. Danas prvo obnovljeno košarkaško igralište vraćamo onima kojima pripada, a to su mladi ljudi i sportisti. Na ovaj način želimo da damo primjer mladima kako je bolje baviti se sportom nego sjediti u zadimljenim prostorima. Ovo je samo početak, nakon ovog igrališta, krećemo s obnovom drugih, a do augusta naredne godine planiramo obnoviti sva košarkaška igrališta i vratiti im izgubljeni sjaj, naglasio je Ajnadžić.

Direktorica Emina Čerkez-Čaušević zahvalila je načelniku Općine i Udruženju "Jesi li za basket" na ukazanom povjerenju da OŠ "Isak Samokovlija" pripadne čast da dobije prvo obnovljeno košarkaško igralište.

Predsjednik Udruženja "Jesi li za basket" Zlatko Moratić još jednom je zahvalio Općini Centar što je prepoznala značaj ovog projekta i podržali obnovu košarkaških igrališta te izrazio nadu da će i drugi slijediti primjer ove lokalne zajednice s ciljem obnavljanja košarkaških igrališta u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Nakon zvaničnog otvaranja igrališta odigrana je revijalna utakmica na kojoj su učešće uzeli bivši reprezentativci u košarci, te drugi ljubitelji ovog sporta, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.