9.7.2017. 9:23
0
Kolona s tabutima srebreničkih žrtava danas prolazi kroz Sarajevo
Kolona s tabutima 71 žrtve koja će 11. jula biti ukopana u Memorijalnom centru u Potočarima proći će danas kroz Sarajevo na putu prema Potočarima, piše agencija Patria.

Tabuti s posmrtnim ostacima žrtava srebreničkog genocida u srijedu su dopremljeni u JKP Gradska groblja Visoko odakle će biti ispraćeni u nedjelju u 10 sati. 

- Općina Visoko poziva sve građane da svojim prisustvom na ispraćaju odaju počast žrtvama, pokažu suosjećanje i poštovanje za žrtve genocida koje svoj smiraj pronalaze više od dvadeset godina nakon što su njihovi životi nemilosrdno ugašeni.

Među žrtvama se nalazi i pet maloljetnika, a najmlađa žrtva koja će biti ukopana je 15-godišnji Damir (Kemal) Suljić, čiji posmrtni ostaci su pronađeni u bratunačkoj masovnoj grobnici Blječeva, a najstarija Alija (Huso) Salihović, rođen 1923. Njegovi posmrtni ostaci su pronađeni u masovnim grobnicama Zeleni Jadar i Pusmulići.

Prolazak kolone s tabutima kroz Sarajevo očekuje se oko 12 sati. Građani Sarajeva, kao i svih prethodnih godina, imaju priliku da ispred zgrade Predsjedništva BiH odaju počast žrtvama srebreničkog genocida. 

Ispred zgrade Predsjedništva žrtvama će se pokloniti politički predstavnici BiH, među kojima i član Predsjedništva Bakir Izetbegović, kao i predstavnici međunarodne zajednice u BiH. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.