10.7.2017. 21:35
0
Biciklisti nakon puta od 500 kilometara stigli u Potočare
U Potočare su stigli i biciklisti iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švicarske, Švedske, SAD-a, Holandije i Mađarske, a prešli su 500 kilometara kako bi stigli u Memorijalni centar.

Učesnici 13. Biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica, su sinoć stigli u Jajce, gdje su prenoćili, a jutros su nastavili svoj put do cilja, piše “Avaz“.

Prešli su oko 500 kilometara trase podijeljene u tri etape.

Biciklisti će sutra u Memorijalnom centru Potočari prisustvovati zajedničkoj dženazi i ukopu posmrtnih ostataka 71 žrtve genocida u Srebrenici, počinjenog u julu 1995. godine.

Genocid su izvršili pripadanici Vojske RS pod komandom generala Ratka Mladića, uključujući i paravojnu formaciju “Škorpioni”, pod kontrolom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, zajedno s nekoliko stotina grčkih i ruskih dobrovoljaca.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.