11.7.2017. 9:54
0
Projekat „Zajedno za čiste vode BiH” obilježio uspješnu treću godinu
Press povodom završetka projekta
Boračko jezero
Boračko jezero
kanal Dašnica
kanal Dašnica
kanal Dašnica
rijeka Bosna
rijeka Bosna
rijeka Bosna
rijeka Bosna
Malo plivsko jezero
Modrac
Velikom akcijom čišćenja rijeke Drine završen je ovogodišnji ekološki projekt “Zajedno za čiste vode Bosne i Hercegovine” koji se održava već treću godinu zaredom. Nakon niza uspješnih akcija, završna manifestacija čišćenja održana je u Bijeljini gdje se okupilo više od 20 ronioca pod vodstvom ronilačkog kluba Bosna.
Uz same ronioce koji su od ranog jutra čistili kanal Dašnica, akciju su podržali i brojni ljubitelji prirode i ronjenja koji su čistili obalu. Ovo je završnica projekta u sklopu kojeg se ukupno održalo pet akcija čišćenja na lokacijama: Malo Plivsko Jezero, rijeka Bosna, Boračko i Modračko jezero te rijeka Drina. U ovim je akcijama sudjelovalo oko 130 ronioca, a izronili su više od 600 vreća otpada uglavnom boca, plastike i gume.

Rezultatima projekta koji iz godine u godinu širom Bosne i Hercegovine provodi akcije čišćenja voda zadovoljni su i incijatori, predstavnici kompanije Henkel i Bingo te ronilački klub Bosna koji je bio zadužena za samo čišćenje. 

Jako smo ponosni što smo dio ovog projekta i što smo u proteklih pet akcija osigurali bar malo čišći i zdraviji okoliš. Mi ronioci najbolje znamo u kakvom su stanju naše rijeke i jezera i svakodnevno se suočavamo s ovim problemom. Ovakvi projekti osvješćuju ljude koliko je bitna briga za okoliš. Naša je želja da svi od najranije dobi postanu toga svjesni i da usvoje odgovorno ponašanje prema vodama i prirodi. To je ključno za naše zdravlje i zdravlje budućih generacije. Zato sam posebno zahvalan Henkelu, Bingu te Eko životu kao i svima koji su nas podržali u ovim akcijama”, izjavio je Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba Bosna. 

Akcija u kojoj su sudjelovali svi građani kupnjom Persil, Silan i Somat proizvoda, trajala je u Bingo prodavnicama krajem prošle godine. Nakon toga su uslijedile akcije čišćenja pod vodstvom ronilačkog kluba Bosna i to na Malom Plivskom jezeru, Boračkom i Modračkom jezeru te u rijekama Bosna i Drina. Sad već tradicionalni ekološki projekt dio je kontinuiranih napora kompanije Henkel s ciljem podizanja svijesti o održivom ponašanju.     

Jako smo ponosni i zadovoljni kad vidimo koliko je ljudi podržalo naš projekat i hvala svim našim kupcima i svima koji su se uključili u akcije čišćenja. Svaki put nas iznenadi što to naši ronioci pronađu na dnu rijeka i jezera, ali ta činjenica nas dodatno motivira. Hvala i našim partnerima, kompanijama Bingo i Eko život koji nas podržavaju, a posebno hvala roniocima. Pokazalo se da zajedničkim trudom zaista možemo ostvariti dobre rezultate“, izjavila je Nermina Arnautović, key account manager Henkela.

Kao i protekle dvije godine i ove godine moramo zahvaliti našim kupcima na učešću. Kupovinom Silan, Persil i Somat proizvoda koji su ekološki prihvatljivi za okoliš, nisu samo direktno doprinijeli akciji čišćenja voda, nego su pokazali da su društveno odgovorni kao individue. To i jeste cilj naših kampanja i sigurni smo da ćemo postići dugoročne pozitivne efekte“, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo.

Ronioci su iz rijeka i jezera izronili par stotina vreća smeća, a da sav otpad bude prikladno zbrinut, pobrinuo se Eko život. 

Podržavanjem akcije 'Zajedno za čiste vode BiH' pravimo jedan velik i nimalo zanemariv pomak prema okolišu i vodama Bosne i Hercegovine. Briga za okoliš jedna je od najvažnijih i osnovna je odrednica društveno odgovornog poslovanja operatera sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom 'Eko život' d.o.o. Tuzla. Veliko zadovoljstvo nam predstavlja učešće u ovom projektu te ovom prilikom pozivamo sve društveno odgovorne kompanije da se u što većem broju uključe u ovakve i slične projekte, te da zajedno doprinesemo zdravijem i čišćem okolišu“, izjavila je Džana Halilović iz Eko života.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.