11.7.2017. 16:33
0
Poslanici DF-a i SDP-a skupili potpise: Inicijativa za održavanje vanredne sjednice Parlamenta
Mirni protest dijela demobilisanih boraca nastavljen je i danas ispred zgrade Vlade Federacije BiH, a već ujutru će biti predata inicijativa za održavanje vanredne sjednice Predsatvničkog doma Parlamenta FBiH, piše novinska agencija Patria.

Kako nam je potvrđeno dvadeset federalnih zastupnika DF-a i SDP-a je potpisalo inicijativu za održavanje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u vezi zahtjeva pripadnika demobilisanih boraca, a ujutro će inicijativa biti predata u proceduru.

Borci, koji su 12. juna došli pred zgradu Vlade FBiH traže da se usvoji i objavi jedinstven registar boraca Armije BiH, borački dodatak te ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja.

Inače, dio demobilisanih boraca koji skoro mjesec dana protestuje ispred zgrade Federalne vlade potpisao je sporazum sa predstavnicima vlasti.

No, nisu svi borci otišli kući. Oni koji su ostali tvrde da i dalje nije ispunjeno ništa od njihovih zahtjeva, te da ostaju ispred zgrade Vlade FBiH tražeći ispunjenje svojih zahtjeva.

Podsjećamo, Vlada FBiH na sjednici održanoj 24. juna donijela je zaključak da Kolegiji oba doma Parlamenta FBiH hitno sazovu vanredne sjednice i po skraćenom postupku razmatraju i usvoje izmjene i dopune Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica kako bi bio obezbijeđen zakonski osnov za izradu i objavu Jedinstvenog registra branilaca i korisnika prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite, uključujući i bazu podataka (registar) svih oblika pomoći iz budžeta sa svih nivoa vlasti u BiH.

No, to nikada nije ispoštovano.

(NAPen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.