11.7.2017. 21:42
0
"Do sad sam ukopao četvoricu, a želja mi je da pronađem bar jednu kost petog brata Kadira"
Sakib Alić, iz srebreničkog naselja Podgaj, u genocidu je izgubio svih petero braće. Od kada je krenuo džehenem, 11. jula 1995. godine, šest braće Alića - Behadil, Fadil, Mujo, Nurija, Kadir i Sakib, zajedno s hiljadama gladnih, golih i bosih Bošnjaka Srebrenice, bježali su, kuda je ko mislio da je najbolje, prenosi Avaz.

Sakiba je put odveo čak u Žepu gdje je zarobljen i deportovan u srbijanski logor Šljivovica, u kojem je proveo osam mjeseci i 10 dana. Za braću ništa nije čuo. Nada je tinjala da su živi. Ipak, kosti četvorice braće Behadila, Fadila, Muje i Nurije su pronađene i oni su ukopani u Potočarima, dok kosti petog brata Kadira nikad nisu pronađene.

- Danas sam bio na dženazi, učio sam Fatihu svojoj braći i svim ubijenim Srebreničanima. Sada mi je želja da se pronađe bar jedna kost mog petog brata Kadira, da i njega ukopam pored ostala četiri burazera, da i on ima svoje mjesto, ime i prezime, da mu možemo učiti Fatihu - kaže Sakib.

Evo šta je večeras nakon povratka s komemoracije, pun emocija, kazao Sakib Alić, demobilisani borac i logoraš, bez posla.



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.