13.7.2017. 14:21
3
Radončić: SBB i HDZ se slažu da će podržavati sve reformske zakone
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) Dragan Čović sastao se danas s predsjednicima Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) Bakirom Izetbegovićem i Fahrudinom Radončićem, u odvojenim susretima.

Radončić je novinarima nakon sastanka kazao da su razgovarali o tome kako da koalicija da što više rezultata u okolnostima kada, kako je naveo, tehnički egzistira.

- SBB i HDZ se slažu da će podržavati sve reformske zakone i da ćemo imati vrlo precizan stav kada su u pitanju evroatlantske integracije, u tom smislu ćemo učiniti sve da napravimo rezultat koji građani od nas očekuju - istakao je Radončić.

U vezi s mogućnostima sastanka s Izetbegovićem rekao je da nemaju o čemu razgovarati i da su se previše sastajali.

- Ti razgovori s njegove strane su uvijek bili neiskreni. Naša koalicija kada su reformske stvari u pitanju je neupitna, a susreti s njim nisu potrebni - naveo je Radončić.

Komentirao je i rad Vijeća ministara BiH s kojim nije zadovoljan. Tvrdi da nema predsjedavajućeg s koalicionim kapacitetom, a kamoli da nešto napravi s opozicijom.

Nakon sastanka Čovića i Izetbegovića još nije bilo zvaničnih izjava.

(FENA/Merima Druškić) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.