14.7.2017. 22:06
0
Vijeće ministara BiH priznalo: Još ništa od povećanja akciza na naftu
Vijeće ministara BiH je reagovalo na informaciju koja se pojavila o pojedinim medijima, a koja glasi da će Vijeće ministara BiH na narednoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH uputiti u proceduru Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama po hitnoj proceduri.

S obzirom da se u pojedinim medijima pojavila informacija da će Vijeće ministara BiH uputiti na narednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH, koja je zakazana za 26. juli 2017.godine, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama po hitnoj proceduri, obavještavamo javnost da ova informacija nije tačna.

Nije nam poznat izvor ovakve grube dezinformacije unutar koje je objavljena i netačna informacija, da će o Zakonu o akcizama iduće sedmice raspravljati Fiskalno vijeće BIH, jer isto nema tu nadležnost.

Nadležnost za predlaganje politike i akata iz oblasti akciza ima UO Uprave za indirektno oporezivanje BIH od kojeg Vijeće ministara BIH još uvijek nije dobilo bilo kakav inoviran prijedlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama.

Kada procedura predlaganja Zakona o akcizama bude obnovljena, o tome će javnost biti blagovremeno obaviještena - kazali su iz Vijeća ministara.

Ovo praktično znači, da još uvijek nema većine za za ovaj prijedlog, uprkos zahtjevima MMF-a i međunarodnih zvaničnika, kao i činjenici da je dio prihoda namjenjen za izgradnju infrastrukture. I svi rokovi su davno probijeni, tako da je  jedino logično objašnjenje zašto nema novog prijedloga činjenica da ne postoji većina u Parlamentu koja bi to usvojila.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.