15.7.2017. 8:19
0
Pojačana frekvencija vozila na putevima ka jugu zemlje
Pojačana je frekvencija vozila na putevima ka jugu zemlje, dok se na ostalim putevima, jutros saobraća slabijim intenzitetom. Iz BiHAMK-a apelujuna vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila, kao i da izbjegavaju rizična preticanja.
Pojačan je promet vozila i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Obzirom da je prvi dan vikenda, veće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima očekuju se tokom dana.

Deminerski radovi izvode se na dionici M-6 Stolac-Ljubinje, zbog čega u vremenu od 05:30 do 13:30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravce: M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije prisutan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu. Zbog brojnih upita građana, napominje se da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

(Fena/Alen Avdić)

 
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.