18.7.2017. 8:39
0
Sjednica Narodne skupštine RS-a
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) razmatrat će danas Nacrt zakona o fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Zakon je predložio entitetski predsjednik Milorad Dodik s ciljem, kako je naveo, da se omogući oboljeloj djeci iz RS-a, a kojoj nije moguće pružiti adekvatnu zdravstvenu uslugu u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama, dijagnostiku i liječenje u inostranim zemljama gdje je to moguće. 

Nacrtom se definiše osnivanje fonda u koji će se prikupljati sredstva iz posebnog doprinosa za solidarnost, u iznosu od 0,25 posto od neto plaće zaposlenih u RS-u, te posebnog doprinosa za solidarnost koji uplaćuju općine, gradovi i donacija organizacija, preduzeća i pojedinaca. 

Zaposleni u RS-u mogu uputiti zahtjev Upravnom odboru fonda da ih oslobodi uplaćivanja doprinosa za solidarnost. 

Na dnevnom redu sjednice je još 20 tačaka, među kojima i Nacrt zakona o Pravobranilaštvu RS-a.

Bit će riječi i o izvještajima Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora RS-a za 2016., o stanju u bankarskom sistemu RS-a za prošlu godinu i o izvještaju Komisije za hartije od vrijednosti RS-a o stanju na tržištu hartija od vrijednosti za 2016. godinu.

Poslanici bi trebalo da razmatraju izvještaj Regulatorne komisije za energetiku RS-a o radu za 2016., kao i izvještaj Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS-a o radu za 2016.

U parlamentu će biti razmatrana i Informacija o dugu RS-a na kraju prošle godine te izvještaj o stanju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u RS-u.

(FENA/Merima Druškić) 

NSRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.