18.7.2017. 15:09
0
HDZ-ov Izborni zakon na sjednici DN PS BiH: Za SDA je neprihvatljiv, pripremili svoj prijedlog
Halid Genjac, predsjednik Glavnog odbora SDA i zamjenik generalnog sekretara SDA kazao je uoči sjednice Predsjedništva da je ključna tačka prioritetu u radu Vijeća ministara i radu Vlade FBiH o čemu će govoriti premijeri Denis Zvizdić i Fadil Novalić, piše novinska agencija Patria.

Osim toga, razgovarat će se o političkoj situaciji i svim kontroverzama, parlamentarnim većinama i odnosima unutar njih.

- Analizirat ćemo 70-ak održanih tribina koje smo održali tokom mjeseca juna i jula – kazao je Genjac.

Genjac je potvrdio da je na pisarnicu Parlamentarne skupštine BiH stigla odluka Ustavnog suda BiH (kojom nije utvrđena povreda vitalnog nacionalnog interesa Izbornim zakonom koji je predložio HDZ BiH), čime su ispunjeni uslovi da se na sutrašnju sjednicu Doma naroda stavi na dnevni red prijedlog Kluba Hrvata.

- Ukoliko se takav prijedlog usvoji na Domu naroda, takav prijedlog ide na Predstavnički dom, pitanje je da li će prihvatiti hitnu ili redovnu proceduru, da li će biti amandmana i da li će biti većine, to je sve pitanje procjene. Procjenjujem da zakon možda bude usvojen na Domu naroda, vrlo teško u PD zbog poznatog raspoloženja stranaka prisutnih u PD. Nakon što se vidi sudbina tog zakona, da li će biti usvojen ili ne, mi dostavljamo u parlamentarnu proceduru zakon koji je naša grupa eksperata sačinila i on će imati takvu proceduru – kazao je Genjac.

Naglasio je da SDA neće podržati ovaj prijedlog zakona jer je destruktivan po Bošnjake i neprihvatljiv kao takav. 

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.