19.7.2017. 8:09
0
Stanje na putevima
Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-470 Tuzla-Dubrave u mjestu Par Selo, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja, potpuno obustavljen.

Na ostalim putevima u BiH nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja. Vozi se uz povoljne vremenske uslove, a frekvencija vozila u jutarnjim satima, pojačana je u gradskim centrima. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju.

Aktuelni su radovi na izgradnji pristupne ceste u mjestu Brankovići na magistralnom putu M-17 Maglaj-Žepče. U vremenu od 07:30 do 17:30 sati, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Kraći zastoji mogući su i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.


(Bihamk)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.