19.7.2017. 18:44
0
Dragan Mektić: Staša Košarac priča iz zgrade koja je bila posao velikog kriminala
Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine danas je u Parlamentu BiH govorio kako ima saznanja o formiranju ruske stranke u RS-u, a o čemu su mediji pisali.

- Imam već duže vrijeme o tome informacije, da je održan sastanak, šta se razgovaralo na tom sastanku. To je pokušaj da se uspostavi, formira i instalira još jedna stranka koja bi dodatno razjedinjavala srpski narod i na taj način stvarala prostor SNSD-u da postigne bolji izborni rezultat, da i dalje skreće pažnju sa problema koji su od životne važnosti i da ponovo kroz jednu takvu političku opciju dodatno usložavanja međunacionalnu situaciju u BiH, jačanje nacionalnističke retorike... - naveo je Mektić.

On je odgovorio i na prozivke i optužbe Staše Košarca, predsjednika Kluba zastupnika SNSD-a u Parlamentu BiH koji je naveo da Mektić radi sa Bakirom Izetbegovićem i da vode specijalni rat protiv Republike Srspke.

- Vrlo nevoljno komentarišem sve ono što je on izjavio iz onog administrativnog centra u Lukavici zato što je ta zgrada bila posao velikog kriminala. Nije bila potrebna nikome, koštala 26 miliona od čega je 15 miliona tu ukradenih para.

 Zavlače se i iz tog bunkera rovare i pričaju. Kome on može da govori o izdaji RS i prodaji interesa RS, čovjek koji je 2005. godine učestvovao i izradio nacrt novog ustava BiH u kojoj uopšte nije bilo Republike Srpske, u kojem je bila vlada BiH sa 16 ministarstava, sa nekoliko regija. On je najveća historijska izdaja RS zato što je u tom tekstu ustava koji ima u nacrtu, on poništio uopšte postojanje Republike Srpske. No lijepo je što je danas sjedio kada je pričao, vizuelno je ljepše ga vidjeti. Drago mi je da me je poslušao - naveo je Mektić.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.