20.7.2017. 16:22
0
Izetbegović i Brajović poručuju: Odnosi BiH i Crne Gore dobri i prijateljski
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića.

Sagovornici su naglasili da su bilateralni odnosi BiH i Crne Gore dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja. To potvrđuje zadovoljavajući intenzitet bilateralnih kontakata na najvišem nivou, što doprinosi razvoju ukupnih bilateralnih odnosa.

Pozdravili su rad grupa prijateljstva u Parlamentarnoj skupštini BiH i Skupštini Crne Gore, koje mogu doprinijeti daljem razvoju odnosa dvije prijateljske države.         

Istaknuto je da postoji potreba za infrastrukturnim povezivanjem te za intenziviranjem ekonomske saradnje, posebno u području prehrambene industrije, turizma i građevinarstva.

Saradnja dviju zemalja je od velikog značaja i u procesima pristupanja Evropskoj uniji i NATO-u. Obje zemlje smatraju odnose sa susjedima strateškim prioritetom u svojoj vanjskoj politici, uz održavanje kontinuiteta i produbljivanja dobrosusjedskih odnosa.

Uime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića, sastanku je prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak, a uime člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovala savjetnica Diana Čekić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.