21.7.2017. 17:25
2
SDA: BiH je preživjela ozbiljnije nasrtaje od Dodikovih
Stranka demokratske akcije (SDA) je danas saopćila da Milorad Dodik svojim izjavama opasno "zagađuje" politički prostor u BiH i nastavlja s raspirivanjem nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

U saopćenju SDA se navodi da „nastavlja i s napadima na pravosudne institucije BiH, strahujući od sudskih procesa, optužujući pri tome SDA, kao i svi drugi koji imaju problema sa zakonom, da tobože ima uticaj na tužilačke odluke i sudske procese“.

Iz ove stranke poručuju Dodiku „da ove floskule i zamjene teza neće proći, jer su čista obmana“.

- SDA se uvijek zalagala za nezavisno pravosuđe. To je, uz ostalo, pravosuđe u kojem predmeti protiv Dodika neće volšebno nestajati, gdje se neće događati da Špirićeva djeca iznose dokumente iz OSA-e, u kojem se neće događati hapšenja Bošnjaka u entitetu RS bez ikakvog osnova, u kojem se neće moći vršiti uticaj na postupke preko pojedinih članova VSTV-a, u kojem je nemoguće da kriminalne grupe postavljaju direktore zatvora, u kojem neće biti moguće da SIPA ne želi zaštititi zgradu Predsjedništva BiH jer je tako odlučio Dodik, u kojem se poštuju odluke Ustavnog suda BiH, u kojem se mora sankcionirati onaj ko kaže da su Bošnjaci ponovo okupirali Podrinje – navodi se u saopćenju SDA.

Uz to, dodaje se, njegove izjave o nekakvim „zelenim transverzalama“ i mitomansko vraćanje u prošlost, na tragu su izjava ideologa čija je politika dovele do masovnih zločina i genocida.

- Ali, BiH i Bošnjaci preživjeli su i mnogo ozbiljnije nasrtaje od Dodikovih, pa će preživjeti i njegove. S druge strane, hoće li entitet RS ekonomski preživjeti Dodikovu vladavinu, veoma je upitno – saopćeno je iz SDA.


(Fena/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.