23.7.2017. 14:10
0
Politički odnosi BiH i Makedonije izuzetno dobri
Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić primili su danas u Sarajevu predsjednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva. Sagovornici su konstatirali da između dvije prijateljske i bliske zemlje nema otvorenih pitanja, štoviše, naglasili su da su politički odnosi izuzetno dobri.
Najavljeno otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja, kao i potpisivanje niza sporazuma (kao što su priznavanje vozačke dozvole, prelazak granice s ličnom kartom), ocijenili su kao osnov za daljnje unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmjene između dvije zemlje.

U makedonskoj delegaciji s premijerom Zaevim je došlo pet ministara iz njegove vlade.

Makedonski premijer Zaev upoznao je članove Predsjedništva BiH s aktuelnom sociopolitičkom situacijom u njegovoj zemlji i njenim euroatlantskim putem za koji cijeni da nema alternativu.

Članovi bh. predsjedništva su izrazili zadovolјstvo zbog formiranja nove vlade i stabilizacije prilika u Makedoniji, smatrajući da je tako poslana snažna poruka cijelom regionu da je moguće napraviti ozbiljan iskorak ka stabilnosti države i prosperitetu njezinih građana.

Sastanku je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak - saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.