25.7.2017. 10:26
0
Očekuje se burna rasprava: Dvije komisije odbile Izvještaj Vijeća ministara BiH za 2016. godinu
Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma PS BiH naći će se Izvještaj o radu Vijeća ministara za 2016. godinu nakon što je 5. jula ova tačka skinuta sa dnevnog reda, piše agencija Patria.
Inače, neke od komisija dale su negativan stav ili su odbile dati mišljenje na Izvještaj o radu VM jer niko od predstavnika VM nije prisustvovao sjednicama. Takav slučaj je sa Ustavnopravnom komisijom Predstavničkog doma PS BiH koja zasjeda danas i ponovo će razmatrati izvještaj.

Jučer su održane dvije komisije za vanjsku trgovinu i carine i finansije i budžet na kojima nije podržan Izvještaj o radu VM za 2016. godinu.

Komisija za vanjsku trgovinu i carine nije podržala izvještaj u dijelu koji se odnosi na Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH; Kancelariju za veterinarstvo BiH; Upravu BiH za zaštitu zdravlja bilja; Kancelariju za harmonizaciju i koordinaciju sistema plaćanja u poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH; Agenciju za sigurnost hrane BiH.

Komisija za finansije i budžet nije usvojila Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2016. godinu u dijelu nadležnosti Komisije i to za Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Više je nego jasno da će sutra biti oštra rasprava o radu Vijeća ministara za 2016. godinu, a s upitnom parlamentarnom većinom upitna je podrška radu premijera Denisa Zvizdića i ministara.

Zastupnik Saša Magazinović kazao je na prošloj sjednici da je ovaj saziv VM izgubio podršku Parlamenta BiH.

Danas zasjeda i Kolegij PD PS BiH, te je izvjesno da bi se na sutrašnjoj sjednici mogao naći i Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koji je na prijedlog Kluba Hrvata usvojen na Domu naroda PS BiH. 

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.