25.7.2017. 17:59
0
Penzioneri traže povećanje penzija za 10%, u septembru protesti
Savez udruženja penzionera Federacije BiH FBiH najavio je masovne proteste za 14. septembar ukoliko penzije za avgust ne budu uvećane 10 posto, piše agencija Patria.

Još uvijek nije donesen Zakon o PIO-u kojim bi se popravio položaj ove populacije koja praktično živi na rubu siromaštva. Nezadovoljstvo odnosom federalne vlasti je eskaliralo, te je jednoglasna odluka da se organiziraju protesti.  

Od 408.000 penzionera u FBiH njih 70% ima minimalnu penziju od 326 KM. To im ne može biti ni za troškove režija i lijekova, a kamoli za pristojan život i osnovne potrebe. 

Predsjednik Saveza udruženja penzionera Mehmedalija Rapa kazao je da ukoliko prvi protesti ne urode plodom, organizirat će i druge masovnije na ulicama. 

(NAP/Merima Drušikć)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.