25.7.2017. 20:30
0
Mladen Ivanić primio ambasadore Slovenije, Finske i Slovačke
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je danas u odvojenim susretima u oproštajne posjete ambasadore Republike Slovenije Iztoka Grmeka, Finske Timu Rajakangasa i Slovačke Republike Jana Pšenicu.

Član Predsjedništva BiH zahvalio je ambasadorima na osobnom angažmanu i ulozi koju su imali tokom mandata u BiH i poželio im mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Na sastancima je razgovarano i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, prioritetima na putu europskih integracija i situaciji u regiji.

U razgovoru s ambsadorom Slovenije istaknuti su prijateljski odnosi dviju zemalja, s naglaskom na daljnjoj intenzivnijoj suradnji. Konstatirano je da su se između BiH i Republike Slovenije počela rješavati i posljednja otvorena pitanja, uključujući i povrat stare devizne štednje.

Ivanić je istaknuo značaj mnogobrojnih investicija Slovenije u BiH i zahvalio za potporu koju Slovenija pruža BiH u procesu europskih integracija.

U razgovoru sa ambasadorom Finske naglašena je dobra suradnja dviju zemalja. Finski ambasador u BiH prenio je članu Predsjedništva BiH mišljenje da europske integracije nisu završene bez zemalja u regiji, ali da političke elite moraju zajedničkim snagama odlučnije raditi na tom polju.

Tokom razgovora sa slovačkim ambasadorom Janom Pšenicom, Ivanić je zahvalio za dobru i izbalansiranu politiku prema unutarnjim prilikama u BiH, kao i za doprinos na putu europskih integracija, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.