26.7.2017. 11:33
0
Nema vakcina za hadžije, moraju se vakcinisati izvan BiH ili da ne idu na hadž
Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine i Zavod za zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine su obavijestili Ured za hadž u utorak da nisu u mogućnosti do 02.08.2017. godine obezbijediti vakcine protiv Meningococa za kandidate na hadž u tekućoj godini, saopćeno je danas iz Ureda za hadž.
- Stoga Ured za hadž najljubaznije moli sve hadžije koji nisu primili pomenutu vakcinu da iz Ureda za hadž što prije izuzmu pasoš i vakcinišu se izvan Bosne i Hercegovine, te u Ured za hadž najkasnije do 02.08. (srijeda) dostave pasoš i žuti karon. Sve hadžije koje iz određenih razloga to ne mogu ili ne žele imaju pravo na povrat novca i dokumentacije - stoji na kraju obavijesti Ureda za hadž i umru Rijaseta.

Inače, ove godine iz BiH se prijavilo 1.800 hadžija. 

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.