26.7.2017. 19:45
0
Džaferović i Lovrinović za Izvještaj Vijeća ministara BiH, Komšić protiv
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović smatra da su rezultati Vijeća ministara BiH za 2016. godinu evidentni i da je ''Vijeće ministara zaslužilo da Izvještaj za proteklu godinu bude podržan''.
Džaferović je novinarima u pauzi zasjedanja Predstavničkog doma kazao da će Izvještaj podržati svako ko želi biti objektivan.

- Treba isključiti bilo kakav politikantski odnos i da zastupnici na bazi realnog sagledavanja stanja donesu odluku - istakao je Džaferović naglašavajući da je ovaj saziv Vijeća ministara BiH naslijedilo vrlo nepovoljno stanje u vezi s evropskim i NATO putem te ekonomskim reformama.

Predsjedavajući Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović također smatra opravdanim podržati Izvještaj Vijeća ministara BiH za 2016. godinu.

- Dizanjem ruke protiv ne možemo promijeniti Izvješće za prošlu godinu. Volio bih da je u kritikama izneseno šta se na koji način očekuje od saziva - rekao je Lovrinović.

Zastupnik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić, komentirajući Izvještaj Vijeća ministara BiH za 2016. godinu, je naglasio da je očekivao da će predsjedavajući Denis Zvizdić uraditi više hvaleći "rezultate koje je postigao kao premijer Kantona Sarajevo".

- Ovaj saziv Vijeća ministara ima kvalitetnog kadra, ali ima i lošeg - istakao je Komšić te najavio da će glasati protiv Izvještaja Vijeća ministara BiH za proteklu godinu.

Naglasio je da je predsjedavajući Zvizdić sposoban i da "može više raditi", i da to i očekuje.

(FENA/Merima Druškić) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.