27.7.2017. 14:00
0
Marić: Tražimo ocjenu ustavnosti statuta Saveza sindikata RS-a
Sindikat uprave Republike Srpske (RS) uputit će Ustavnom sudu RS-a zahtjev za ocjenu ustavnosti Statuta Saveza sindikata RS-a.

Predsjednik Sindikata uprave RS-a Božo Marić, koji je bio protiv reizbora Ranke Mišić na funkciju predsjednice Saveza sindikata RS-a, kazao je da će do odluke Ustavnog suda RS-a ostati u okviru Saveza sindikata RS.

Na konferenciji za novinare u Kozari podsjetio je da su 4. jula, napuštanjem Kongresa Saveza sindikata na kojem je Mišić reizabrana, najavili mogućnost da istupe iz Saveza sindikata.

Tvrdi da je u prethodnom periodu ovaj sindikat bio inicijator reformi u okviru Saveza sindikata, te da su na tom kongresu pokušali da amandmanski promijene Statut Sindikata kako bi bio usklađen sa Zakonom o udruženjima i fondacijama. 

-Već 12 godina Savez sindikata ne radi u skladu sa zakonom i Ustavom. Došlo je vrijeme da se demistifikuje Savez sindikata i njegovo rukovodstvo - ustvrdio je predsjednik Sindikata uprave RS-a.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.