1.8.2017. 8:52
0
"Denis Zvizdić za svoje neuspjehe optužuje druge ljude"
Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je ogledalo rada "uspješnog" Savjeta ministara to što nijedan od reformskih zakona koje su poslali u parlament BiH nije prošao, te da predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić nema pravo da, zato što su ga izdali koalicioni partneri, optužuje Srpsku i okrivljuje SNSD.

"SNSD je opozicija na nivou BiH i nije zadužen za očuvanje vladajuće strukture i većine na tom nivou vlasti", istakla je Cvijanovićeva povodom Zvizdićeve izjave da je obaranje Izvještaja o radu Savjeta ministara u parlamentu BiH rezultat činjenice da je taj dan uspostavljena "neprincipijelna koalicija između SBB-a i SNSD-a koja je imala za cilj da uruši put BiH u EU i sruši taj izvještaj". 

"I da je Republika Srpska poslala svoje odgovore na Upitnik Evropske komisije prije šest mjeseci, taj i takav Savjet ministara nije uspio da napravi pretpostavke čak ni za proces prevođenja tog materijala, a da ne govorim o tome da su mjesecima opstruisali i još opstruišu mehanizam koordinacije", naglasila je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, smiješna je ta neprestana kuknjava Savjeta ministara koji uporno za svoje neuspjehe u parlamentu optužuje neke druge. 

"Moram ga podsjetiti da su i Vlada i Narodna skupština Republike Srpske sve svoje obaveze iz Reformske agende ispunile još prije sedam mjeseci, i da ni jedan od zakona koji su iz nje proistekli nisu podržale partije koje su kobajagi Zvizdićeva koaliciona evropska snaga", naglasila je Cvijanovićeva. 

S druge strane, što se tiče Savjeta ministara, istakla je ona, nijedan od reformskih zakona koje su poslali u Parlament BiH nije prošao, i to je pravo ogledalo rada i kapaciteta tog "uspješnog" Savjeta ministara. 

"Sve ostalo - slikanje i šetkanje pred kamerama, davanje bajkovitih obećanja po stranim destinacijama, i traženje krivca u institucijama Srpske za sopstvene greške i nerad, nije ništa drugo do prodaja magle. Razlika je u tome što tu maglu nema više ko da kupi", rekla je Cvijanovićeva. 

"Tražiti od entitetskih premijera da se ponovo izjašnjavaju o akcizama ili nekom drugom modelu, nakon što su to učinili više puta, i nakon što je to u potpunosti definisano Reformskom agendom i Pismom namjere sa MMF-om, neozbiljno je i neodgovorno", smatra predsjednik Vlade Srpske. 

Ona je naglasila da je jednako neozbiljno optuživati Vladu Republike Srpske za nepristupanje BiH Transportnoj zajednici kada je opštepoznata stvar da se Savjet ministara mjesecima nije bavio tom temom, trošeći više vremena i energije na zaobilaženje mehanizma koordinacije, nego na rješavanje bilo kojeg pitanja.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.