2.8.2017. 13:50
0
Općinski sud Mostar obustavio suđenje u slučaju napada na novinare Šteficu Galić i Amera Bahtijara
Više od dvije i po godine nakon verbalnog napada na glavnu urednicu portala Tačno.net Šteficu Galić i urednika Amera Bahtijara, Općinski sud u Mostaru donio je odluku da se obustavi slučaj, piše agencija Patria.

Sutkinja Biljana Stajčić je na današnjem ročištu donijela odluku da se obustavi suđenje, jer se na suđenju nije pojavio niko iz MUP-a HNK.

Podsjećamo, 2. januara 2015. godine u tržnom centru Mepas Mall u Mostaru po izlasku iz kino sale verbalno su napadnuti Štefica Galić i Amer Bahtijar, s njima je bila i trogodišnja unuka Štefice Galić. Napali su ih Marin Kordić, Josip Čuljak i Antonio Vrljić.

Njih trojica su, prema riječima novinara Amera Bahtijara psovala majku balijsku njemu i Štefici Galić poručivši im da će završiti kao profesor Slavo Kukić, koji je prethodno pretučen u Mostaru.

Josip Čuljak se tada lažno predstavio policiji, zbog čega je navodno kažnjen novčano, dok je uposlenik Agencije za školovanje i usavršavanje kadrova Ministarstva sigurnosti BiH Antonio Vrljić izuzet iz slučaja, jer je, prema policijskom zapisniku, bio slučajno prisutan.

Prema riječima Štefice Galić, niko od njih, za skoro tri godine nije došao na suđenje, dok se na današnjem ročištu nije pojavio niko iz policije.

Sutkinja Stajčić je nepojavljivanje predstavnika MUP-a HNK obrazložila riječima „ne znam, žao mi je, možda su zaboravili“, te je odlučila kako „mora obustaviti ovaj neobičan slučaj“.

- Kako će zaboraviti kad su nas zvali prije dva dana. Policajac Habibija je zvao, da nas podsjete da ne zaboravimo danas doći na sud, a sami nisu došli – pita se ogorčena Štefica Galić.

- Ovo je još jedno pljuvanje u lice svima koji se usude misliti svojom glavom ili ne daj bože djelovati, od strane Čovićevih kerbera, poslušnika u pravosuđu i ulične desnice koja je unaprijed amnestirana od svake odgovornosti i potvrda da psi čuvari svakog režima pa tako i ovog fašiohercegbosanskog mogu šta hoće – kazala je Galić.

Štefica Galić je u novembru prošle godine mostarskoj policiji podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog postavljanja neustavnih zastava tzv. Herceg-Bosne po ulicama Mostara, a prilikom podnošenja prijave u policiji je doživjela neprijatnu situaciju.

- Sigurna sam da će se ponoviti isti scenario i sa prijavom zastava i policajca koji je gotovo nasrnuo na mene i nazvao me kučkom. O presudama i ovrhama koje sam izgubila u slučajevima klevete Čovićevih dilera mržnje, sve sam već rekla. Eto tome služe "unutrašnji organi" i sudovi koji nemaju veze sa pravdom ili istinom osim da štite kriminalce u sistemu, na vlasti i na ulici – kazala je danas Štefica Galić.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.