4.8.2017. 13:12
4
Sanacija GRAS-a preko leđa građana: Komercijala poskupljuje na 2 KM, ukida se linija Centrotransu
Prinudni upravitelj KJKP GRAS Haris Gušić otkrio je na današnoj konferenciji za novinare da će jedna od mjera za sanaciju ovog preduzeća biti povećanje cijene karte za komercijalu Dobrinja-Vijećnica poskupiti na 2 KM.

S druge strane, postoji ogućnost da GRAS ostane jedini prijevoznik na toj liniji. S obzirom da je Centrotrans također na toj liniji postoji opcija ili da i oni poskupe karte ili da im Vlada i Ministarstvo saobraćaja ukinu dozvolu, piše agencija Patria.

Gušić je rekao da GRAS isključivo može spasiti samo rad i ta ova firma može krenuti naprijed samo prema ovom principu. Iako se tvrdi da u GRAS-u ima viška ljudi, Gušić navodi da im fali vozača posebno kada se obnovi vozni park. 

- Cifra od 1.190 radnika je realna s trenutnim kapacitetima GRAS-a i sa brojem vozila koja imamo. Ipak, ta cifra se mora povećati kada nabavimo veći broj voznih jedinica i nadamo se mnogo većem broju uposlenika. Dok ne nabavimo vozila funkcionisaćemo sa trenutnim brojem uposlenika - kazao je Gušić.

Prema njegovim riječima, također se radi i na kontroli dolaska i odlaska radnika na posao. 

(Patria / Haris Ahbabović)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.