7.8.2017. 13:32
0
Broj učenika u Srednjoškolskom centru u Srebrenici u padu
U Srednjoškolskom centru u Srebrenici u toku su pripreme za novu školsku 2017./2018 godinu.

Direktor Srednjoškolskog centra u Srebrenici Momčilo Cvijetinović kaže da je upis u struci zdravstva protekao po planu te je za medicinske tehničare upisano 26 učenika, a prijavljenih je bilo više od 50. Za farmaceutske tehničare upisano je 26, u gimnaziju 21, a 20 učenika je upisano u odsjek poljoprivrede i prehrane.

- Djelimično smo zadovoljni rezultatima, iako nisu na određenom nivou jer je očigledno da opada broj učenika - rekao je Cvijetinović. 

S obzirom na to da je pri kraju školska 2016./2017. godina, narednih dana slijede popravni ispiti i maturski za učenike koji nisu položili u prvom julskom ispitnom roku.

Cvijetinović također ističe da će uskoro početi uređenje školskog objekta.

- Ovih dana očekujemo da počnu radovi na fasadi i na krovu koji je oštećen. Nephodno je da škola stvori tehničke i ostale uslove koji su potrebne za izvođenje nastave. Očekujemo i pomoć Općine - kaže Cvijetinović.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.