8.8.2017. 17:00
0
BiH jeftina turistička destinacija; Hrvatska i Crna Gora u grupi srednje skupih turističkih odredišta
Prema pisanju Daily Maila, Ankara je među jeftinijim svjetskim prijestolnicama. Za razliku od ostalih zemalja Evropske unije, BiH važi za dosta povoljnu turističku destinaciju. Za smještaj u ovoj zemlji stranac bi za noćenje u prosjeku terbao platiti 38 eura. Makedonija Albanija, Moldavija, Kosovo pa i Srbija, Kazahstan i Bjelorusija su još jeftinije jer u tim zemljama prenoćište košta tek koji eur iznad 30.

Za razliku od spomenutih zemalja, države poput Islanda, Švedske, Andore, Norveške, Velike Britanije, Danske, Kipra, Finske i Švicarske spadaju u grupu najskupljih zemalja pa će jedna noć koštati i do 129 eura.

Crna Goram Slovenija i Hrvatska po cijenama prenoćišta spadaju u red srednje  skupih zemalja pa čak i uporkos činjenici da su Hrvatska pa i Crna Gora dosta popularne turističke destinacije. U ovim zemljama prenoćišta su u prosjeku procijenjena na 54 eura u Crnoj Gori o 49 eura u Hrvatskoj.

Valja istakaknuti da su cjene još jeftinije ukoliko se radi o grupama od 6 i više ljudi. Posebno je zanimljivo da su Ankara, Podgorica i Helsinki svrstane u grupu najjeftinijih prijestolnica.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.